Skolens plassering og utforming er en del av en større bymessig utvikling på Skarnes. Skolevegen skaper god kontakt mellom det nye skoleanlegget og sentrumsstrukturen på andre siden av Glomma. Den nye «festplassen» mellom skole og flerbrukshall blir stedets nye møteplass både på dag- og kveldstid. Dette er kontorets første skole med massivtrekonstruksjon.

Anlegget består av en 1-10 skole for ca. 900 elever i tillegg til en stor flerbrukshall med eget klatretårn i direkte tilknytning til eksisterende idrettshall. Skolen har en kompakt organisering i to etasjer dekomponert og nedskalert i tre fløyer. I midten ligger «skolens hjerte»; et multifunksjonelt samlingsrom over to plan med stort amfi. Skolens utforming gir også en underdeling i attraktive uterom for elevene rundt hele bygget. Anleggets fasader utføres i miljøvennlig trekledning av kjerneved av furu behandlet med jernvitrol som gir en naturlig grå panita. 

L2 Arkitekter Glommasvingen Skole 09