Edit 2 Bilde 09 05 2023 14 36 35

Oppdatering fra Klokkerjordet skole i Sande!

Nyhet

Ny barne- og ungdomsskole med flerbrukshall i Sande er under bygging!  

Vi har vært på befaring og skolen begynner nå virkelig å ta form, og flere deler av bygget er i ferd med å ferdigstilles! Elevene fra Haga barneskole og Sande ungdomsskole flytter inn allerede til høsten, så det er full aktivitet for å få skolen klar til skolestart! 

Skolen er starten på den nye bydelen Sande øst med boliger, gater og møteplasser. Oppdraget er en videreføring av vinnerprosjektet «Trekløver» i pris- og designkonkurranse med WK entreprenør.

Vi gleder oss til å se fortsettelsen! 

Modellfoto collage bilde

Detaljerbilde av vår Bjørvika modell!

Nyhet

Denne modellen ble laget av våre engasjerte ansatte i vårt modellverksted! Modellen er i målestokk 1:200 og ble laget som del av illustrasjonsmateriale til reguleringsprosessen. Her får vi vist de unike kvalitetene i prosjektet, med sammenhengende skolegård fra bakkeplan til tak. Det er ikke ofte vi får anledning til å bygge en detaljert modell i denne målestokken, men i dette prosjektet gir modellen en bedre forståelse av geometrien og de romlige kvalitetene, enn tegningsmaterialet kan gi. Modellen er bygget med laserkuttet MDF, og består av svært mange deler på grunn av byggets geometri. Enkelte elementer i utomhusplanen som den store fisken på taket, er 3D-printet.

Vi jobber for fullt med prosessen på Bjørvika og spennende ting skjer som vi gleder oss til å dele med dere!   

Sjekk ut elevenes første møte med Hov Ungdomskole!

Nyhet

Bli med elever og lærere på en første rundtur i bygget for å se deres reaksjoner på deres nye lærings- og arbeidsplass. Mye tyder på at dette blir en skole som vil inspirere både ungdom og voksne til læring og kreativitet. Sjekk ut filmen og se om du er enig! Stor takk til Splitkon som har laget denne videoen! 

A7 R9474 HDR Pano HUNDVEN CLEMENTS PHOTOGRAPHY

HVL har vunnet internasjonal pris for Universell Utforming!

Nyhet

Prisen er for hele campus Kronstad som består av to deler;

K1 tegnet av HLM arkitekter åpnet i 2014 og K2 bygget tegnet av L2 arkitekter åpnet i 2020.

Statsbygg var oppdragsgiver og Metropolis var interiørarkitekter for begge prosjekter.

Et stort åpent atrium fylt med naturlig lys var et viktig grep i forbindelse med universelle utforming av K2 bygget. Det er lett å orientere seg i rommet som gjør at det er korte bevegelseslinjer og naturlige lederlinjer. Perforert buet trekledning i alle brystninger sørger for en behagelig atmosfære med god akustikk i rommet for alle brukere.

Inzoom 2

Vi er prekvalifisert til konkurranse om nye Harstad VGS!

Nyhet

I tøff konkurranse med 32 andre team er vårt team ett av 4 som er prekvalifisert til plan- og designkonkurransen om nye Harstad VGS. 

Vårt tverrfaglige team består av L2 Arkitekter, Koht Arkitekter, Hus Arkitekter og Bjørbekk og Lindheim landskaparkitekter. Sammen har vi omfattende erfaring med skolebygg og og bærekraftig byutvikling og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven! 

På bilde ser du tomten til den nye skolen som skal ligger sør for Harstad sentrum. Den er på omlag 9900 kvaderatmeter og har vært en del av Harstad skipsindustri. Den nye skolen vil ha fasade ut mot sjøen og dens plassering vil gjøre skolen til et landemerke for båttrafikk inn mot Harstad.  

Skolens urbane plassering og dens rolle i utviklingen av sjøfronten fra industriområde til å bli en del av Harstad sentrum var en sterk motivasjon for oss til å delta i konkurransen. Skolen vi bli en møteplass og sosial og kulturell arena for hele lokalsamfunnet i Harstad - en utfordring vi gleder oss til å ta fatt i! 


20230421 110206

Vi har vært på åpningen av Hov Ungdomskole!

Nyhet

Nye Hov skole ferdigstilles i disse dager og forrige uke var vi på åpningen av skolen sammen med elever og lærere! I hjerte av skolen finner vi dette fantastiske samlingsrommet som enkelt kan gjøres om til scene! Her hadde elevene selv satt opp åpningskonsert!  Vi er overlykkelige over den gode mottakelsen og er så glade for at elevene finner seg til rette og setter pris på de rammene vi har designet. Et prosjekt vi er utrolig stolte av!

HVL Arkitektur N Nettside

HVL - Høgskulen på Vestlandet i Arkitektur N!

Nyhet

Vi er glade for at vårt prosjekt HVL – Høgskulen på Vestlandet er publisert i Arkitektur N! 

Les mer om prosjektet i vårt prosjektgalleri!

L2 Arkitekter Vækerø hjemmeside

Vækerø stasjon på Fornebubanen

Nyhet

L2 Arkitekter jobber for tiden med utforming av Vækerø stasjon på Fornebubanen i Oslo i samarbeid med Gottlieb Paludan Architects.

Stasjonen skal i sin helhet plasseres i fjellet. Utformingen tar utgangspunkt i samspillet mellom naturen og den nye infrastrukturen. Stasjonens to innganger er bundet sammen av en skulpturell himling av gyllent metall som gir det komplekse anlegget visuell sammenheng og identitet.

Illustrasjon viser «inngang B» ved villabebyggelsen på øvre nivå.

L2 Arkitekter Økern skole nyhet 02 smal

Økern skole, barnehage og flerbrukshall

Nyhet

Vi jobber med forprosjekt for ny ungdomsskole, barnehage og flerbrukshall på Økern med Oslobygg som oppdragsgiver. Prosjektet er nå inne i en intensiv kreativ fase med blant annet utprøving av ulike konsepter i fysisk modell. Ambisjonen er at skolen skal være en integrert del av den nye parken på Økern og at det skal bli en attraktiv møteplass for bydelen. Vi samarbeider tett med Oslobygg, Grindaker landskapsarkitekter og Norconsult.